Een special edition van de ‘Bad-Ass’ Ranger Raptor

27/05/2021

Ford heeft reeds een "Bad-Ass" -versie, van de Ranger Raptor uitgebracht. Een exclusieve Special Edition van de populaire pick-up.

De Ranger Raptor - de meest robuuste en best presterende variant van de best verkochte pick-up in Europa - is zojuist nog aantrekkelijker geworden met een Special Edition-model. Gebouwd in beperkte oplage om exclusiviteit te garanderen, de nieuwe Ranger Raptor Special Edition verbetert indrukwekkende exterieur en het premium interieur van de volbloed pick-up met extra styling accenten zoals gewaagde racestrepen en opvallende rode details.

Het model in beperkte oplage is een van de helden van "The Good, the Bad and the Bad-RSE" - een nieuwe op genre geïnspireerde actiefilm van de Spaghetti Western-film die vandaag door Ford is uitgebracht. De film toont de nieuwe verbeterde styling en high-speed-mogelijkheden van de Ranger Raptor Special Edition in geschikte offroad-scenario's, naast andere onderscheidende Ranger-modellen, waaronder de nieuwe Wolftrak- en Stormtrak-varianten, en de op rally's geïnspireerde Ranger MS-RT.

De Ranger Raptor is ontwikkeld door Ford Performance als het ultieme Ranger-model en heeft een ultrasterk chassis, op maat gemaakte vering en banden, en een krachtige EcoBlue-dieselmotor ter ondersteuning voor de echte offroad-enthousiastelingen.

De speciale editie van de Ranger Raptor arriveert vanaf oktober dit jaar bij Ford-verdelers in Europa.

ranger-raptor-performance

"De nieuwe Ranger Raptor Special Edition voegt nog meer stijl toe aan onze ‘bad-ass’ truck, met unieke exterieuraccenten en interieurverbeteringen die onze offroad performance pick-up nog opvallender en aantrekkelijker maken. De hoofdrol in zijn eigen Spaghetti Western-film is de perfecte manier om te demonstreren De stijl en offroad-capaciteiten van de Ranger Raptor Special Edition," aldus Stefan Muenzinger, Manager, Ford Performance, Ford of Europe.

Neem contact op


De nieuwe Ranger Raptor Special Edition is te verkrijgen in de lakkleuren Performance Blue, Conqueror Grey en Frozen White en voegt daarnaast nog twee matzwarte racestrepen toe - omzoomd met contrasterende rode lijnen - op de motorkap, het dak, de zijkanten van de carrosserie, de achtervleugels en de achterklep om het krachtige karacker van de pick-up verder te benadrukken.

Als aanvulling op de kenmerkende racestrepen zijn de voorste trekhaken rood afgewerkt, terwijl de uitlopende wielkasten, voor- en achterbumpers, deurgrepen en de grille met Ford-reliëf zijn afgewerkt in matzwart voor een nog indrukwekkender uiterlijk te creëren dan de standaard Raptor's grijze exterieurdetails.

Van binnen is de Ranger Raptor Special Edition uitgerust met rode stiksels op het stuur, dashboard en deurpanelen om het een sportieve look te geven.
De comfortabele lederen stoelen zijn ontworpen om de bestuurder te ondersteunen, bij een nat wegdek of op ruw terrein, en een exclusief Raceway Grey dashboard, draagt verder bij aan de look.
Het Special Edition-model behoudt het unieke Ford Performance-chassis karatkter van de Ranger Raptor. De Ranger Raptor is geoptimaliseerd voor off-road rijden met hoge snelheden waar de voorschriften en omstandigheden het toelaten.
De Raptor heeft een 150 mm bredere spoorbreedte en 51 mm hogere rijhoogte dan de Ranger XLT voor meer terreincapaciteiten.

ranger-raptor-performance-western

De op maat gemaakte ophanging maakt gebruik van aluminium dubbele draagarmen vooraan en multi-link achterarchitectuur, inclusief FOX-schokbrekers met positiegevoelige demping die de dempingskrachten matigt als reactie op veranderende rijscenario's. General Grabber AT3 terreinbanden bieden maximale grip op zachte ondergronden. De Ranger Raptor Special Edition wordt aangedreven door Ford's 2.0-liter EcoBlue Bi-turbodieselmotor met 213 pk, die een koppel van 500 Nm ontwikkelt, waarbij een responsieve automatische transmissie met 10 versnellingen wordt aangedreven die wordt gedeeld met de Ford Mustang-sportwagen. Het unieke terreinbeheersysteem van de Ranger Raptor stelt bestuurders in staat om een breed scala aan terrein- en rijscenario's aan te pakken, waaronder de Baja-modus - genoemd naar de beroemde Baja 1000 Desert Rally - voor optimale offroad-prestaties.

In Ford's nieuwe film "The Good, the Bad and the Bad-RSE" ontsnapt de Ranger Raptor Special Edition aan vijandige bandieten in een stad in Wild West-stijl, geholpen door andere Ranger-modellen. Met veel verwijzingen naar iconische westernfilms, is de film opgenomen in een echte spaghettiwesternfilm die zich afspeelt in Spanje, en worden de machtige sprongen en dia's opgenomen van de originele Ranger Raptor-lanceringsvideo, die sindsdien meer dan vijf miljoen keer is bekeken.


Nieuws

Promoties

  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    OPERATIONELE LEASING | FORD TRANSIT

    Transit Trend - in Operationele Leasing

    Transit Trend - in Operationele Leasing
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT

    Transit Trend - in Financiële Renting

    Transit Trend - in Financiële Renting
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT COURIER

    New Transit Courier Trend €17.170 excl. btw

    New Transit Courier Trend €17.170 excl. btw
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    OPERATIONELE LEASING | FORD TRANSIT COURIER

    New Transit Courier Trend - in Operationele Leasing

    New Transit Courier Trend - in Operationele Leasing
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT COURIER

    New Transit Courier Trend - in Financiële Renting

    New Transit Courier Trend - in Financiële Renting
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    PROMOTIONELE PRIJS | FORD TOURNEO COURIER

    New Tourneo Courier Titanium vanaf €24.679

    New Tourneo Courier Titanium vanaf €24.679
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    OPERATIONELE LEASING | FORD MUSTANG MACH-E

    Mustang Mach-E Base RWD - in Operationele Leasing

    Mustang Mach-E Base RWD - in Operationele Leasing
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    FINANCIËLE RENTING | FORD MUSTANG MACH-E

    Mustang Mach-E Base RWD - in Financiële Renting

    Mustang Mach-E Base RWD - in Financiële Renting
  • Bekijk de laatste promoties
Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws