Ford Mustang Mach-E onderweg

Ford publiceert 2023 Integrated Sustainability and Financial Report

4/04/2023
 • Vandaag heeft Ford zijn 2023 Integrated Sustainability and Financial Report gepubliceerd, waarin de voortgang van het bedrijf wordt beschreven wat betreft zijn toewijding om een duurzamere, inclusievere en eerlijkere toekomst voor transport te creëren.

 • Ford 2023 Integrated Sustainability and Financial Report
 • Voortbouwend op meer dan twee decennia leiderschap in duurzaamheidsrapportage, deelt het rapport nieuwe gegevens die laten zien dat Ford op schema ligt om uiterlijk in 2050 koolstofneutraliteit te bereiken voor zijn voertuigen, bedrijfsvoering en toeleveringsketen. Het benadrukt ook de voortgang van initiatieven die in lijn zijn met de belofte van het bedrijf om grondstoffen te gebruiken die op verantwoorde wijze zijn verkregen en geproduceerd en om de toeleveringsketen van EV's en batterijen transparanter te maken.


 • "We zijn van mening dat het langetermijnsucces van elk bedrijf onlosmakelijk verbonden is met het creëren van waarde voor klanten, medewerkers en gemeenschappen, terwijl ook voor de planeet wordt gezorgd," aldus uitvoerend voorzitter Bill Ford. "We zijn bezig met een enorme transformatie om het elektrische en verbonden tijdperk van transport te leiden en zijn vastbesloten om transparant te zijn over onze voortgang en mogelijkheden voor verbetering. We zijn enthousiast en optimistisch over de toekomst en kijken ernaar uit om koolstofneutraal transport tot werkelijkheid te maken."


 • Ford mechanieker
 • The Road to Better

  De Road to Better is Ford's toewijding aan een meer duurzame, inclusieve en rechtvaardige transport toekomst, waarin iedereen vrij is om te bewegen en hun dromen na te jagen. Nu het bedrijf dit jaar zijn 120ste verjaardag viert, erkent het dat het succes van Ford op lange termijn afhangt van het creëren van waarde voor klanten, werknemers en gemeenschappen. Ford lanceert Road to Better websites in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het VK, en binnenkort zullen nog meer markten volgen.

 • Deze websites zullen de initiatieven van Ford belichten die zijn ontworpen om bij te dragen aan een duurzamere toekomst en zullen duidelijk aantonen wat Ford's voortgang is richting de gedefinieerde duurzaamheidsdoelen.


 • "In 2022 hebben we een flinke vooruitgang geboekt op het gebied van koolstofneutraliteit, waaronder door het introduceren van nieuwe, opwindende EV's, het upgraden van onze faciliteiten, het investeren in koolstofvrije en hernieuwbare elektriciteit, en het gebruiken van onze inkoopkracht om op grote schaal CO2," aldus Cynthia Williams, Ford's wereldwijde directeur duurzaamheid, homologatie en compliance. "We creëren ook nieuwe zichtbaarheid en verantwoordelijkheid voor een wereldwijde EV en batterijen toeleveringsketen in overeenstemming met onze waarden. Op deze manier kunnen we bijdragen aan een meer duurzame, rechtvaardige en inclusieve transporttoekomst."


 • Ford elektrische auto opladen
 • Leiders van de EV revolutie

  Wereldwijd besteedt Ford meer dan $50 miljard van 2022 tot en met 2026 aan de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen en batterijen. Het bedrijf is op weg om zijn beoogde jaarlijkse productiesnelheid van 600.000 EV's tegen eind 2023 en meer dan 2 miljoen tegen het einde van 2026 te bereiken. Tegen 2030 wordt verwacht dat de helft van het wereldwijde verkoopvolume van Ford uit elektrische voertuigen zal bestaan.

 • Het rapport schetst statistieken over de impact van deze strategie, inclusief de besparing van koolstofdioxide-uitstoot bij het rijden met een Ford EV. Schattingen tonen aan dat, afhankelijk van het model, het rijden met een Ford EV de levenslange koolstofdioxide-uitstoot met maximaal 60 procent kan verminderen in vergelijking met het rijden met een vergelijkbaar voertuig met een verbrandingsmotor, wanneer opgeladen met gemiddelde netelektriciteit van de Verenigde Staten. Voor de F-150® Lightning® is deze vermindering van koolstofdioxide gedurende de levensduur van het voertuig gelijk aan de koolstofdioxide die wordt bespaard door ongeveer 33.225 liter benzine niet te gebruiken. De F-150® Lightning® pick-up werd snel de bestverkopende elektrische pick-up van Amerika toen het in juni 2022 begon met de eerste volledige maand van dealer verkoop.


 • Versnelde vooruitgang naar koolstofneutraliteit

  Naast het verminderen van uitlaatgasemissies van zijn voertuigen, richt de inzet van Ford voor koolstofneutraliteit zich op het verminderen van emissies afkomstig van faciliteiten, processen en elektriciteit die de bedrijfsvoering en wereldwijde toeleveringsketen van het bedrijf ondersteunen.

 • Ford fabriek onderweg naar klimaatneutraliteit
 • Ford heeft de Scope 1- en 2-emissies sinds 2017 met 35,4 procent verminderd, wat betrekking heeft op directe emissies vanuit de bedrijfsvoering en indirecte emissies van energieaankopen. Ford heeft meer dan $26 miljoen geïnvesteerd in het verbeteren van faciliteiten om de energie-efficiëntie en -besparing in zijn faciliteiten en productieprocessen te verbeteren.

  Dit heeft het bedrijf geholpen om een vermindering van 40 procent in absolute broeikasgasemissies uit de productie te bereiken sinds 2017.

 • Ford heeft ook stappen gezet om over te schakelen naar koolstofvrije elektriciteit, waarbij het wereldwijd 60,6 procent koolstofvrije elektriciteit in zijn activiteiten opnam, inclusief alle aangekochte elektriciteit voor productie in Europa en Mexico. Wereldwijd was 42,6 procent hernieuwbare elektriciteit.

 • Tussen 2019 en 2022 heeft Ford daarnaast zijn totale Scope 3-emissies, die onder andere emissies van leveranciers, producten en andere niet-faciliteit bronnen omvatten, met naar schatting 23 procent verminderd. Ford was de eerste Amerikaanse autofabrikant die zijn wereldwijde toeleveringsketen op het Manufacture 2030-platform opnam, waarbij het 3.000 Tier 1-leverancierslocaties uitnodigde om deel te nemen aan het programma dat bedoeld is om hen te helpen emissies te meten, verminderen en beperken. Ford is van plan om in 2023 extra Tier 1- en indirecte leveranciers uit te nodigen om deel te nemen aan Manufacture 2030.


 • Het opbouwen van een verantwoorde EV-toeleveringsketen

 • Ford onderweg naar volledig elektrische voertuigen
 • Ford werkt eraan om ervoor te zorgen dat de wereldwijde toeleveringsketen van het bedrijf het milieu en mensenrechten beschermt. Terwijl het bedrijf een nieuwe EV- en batterijtoeleveringsketen opbouwt, neemt het een belangrijke eerste stap om grondstoffen rechtstreeks van mijnbouwbedrijven te verkrijgen die in lijn zijn met het bedrijfsbeleid van Ford. Het rapport beschrijft verschillende nieuwe initiatieven om transparantie, traceerbaarheid en due diligence te vergroten.

 • In 2021 is Ford begonnen met het in kaart brengen en auditen van de EV- en batterijtoeleveringsketen om een beter inzicht te krijgen in de herkomst van grondstoffen in zijn EV-toeleveringsketen, waaronder nikkel, lithium, kobalt en grafiet. Tot nu toe zijn er in het project 30 leveranciersaudits uitgevoerd langs deze vier kritieke mineraalbatterij-toeleveringsketens op alle niveaus tot aan de mijnlocatie. Begin 2023 onderging het bedrijf, samen met zijn leveranciers, ook een audit van zijn due diligence-beheersystemen voor nikkel, lithium en kobalt. Voortbouwend op dat proces, heeft Ford zijn bedrijfspraktijken versterkt, onder meer door nieuwe milieu-, sociale en bestuursvereisten te introduceren in zijn inkoopovereenkomsten.

 • In de bredere toeleveringsketen blijft Ford nauw samenwerken met zijn leveranciers en met onafhankelijke controleurs zoals het Initiative for Responsible Mining Assurance, Responsible Minerals Initiative en Responsible Business Alliance om milieugerelateerde en mensenrechtenkwesties in zijn toeleveringsketen te identificeren en aan te pakken op basis van uitgebreide criteria die zijn uiteengezet in de Leveranciersgedragscode van het bedrijf. In 2022 heeft Ford 844 inkoopmedewerkers, 2.647 andere Ford-medewerkers en 979 leveranciers getraind in onderwerpen met betrekking tot duurzaamheid in de toeleveringsketen, waaronder anticorruptie, eerlijke arbeidspraktijken en milieubescherming.


 • Gemeenschappen helpen bloeien

  De filantropische tak van het bedrijf, Ford Motor Company Fund, werkt samen met non-profitorganisaties en leiders van gemeenschappen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van gemeenschappen in meer dan 40 landen over de hele wereld. In 2022 hebben Ford en het Ford Fonds meer dan 64 miljoen dollar aan liefdadigheidsinstellingen bijgedragen door te investeren in partnerschappen en programma's op drie gebieden:

  • het ontgrendelen van toegang tot essentiële goederen en diensten,
  • het openen van wegen naar onderwijs voor de toekomst van werk
  • en het diversifiëren van de pijplijn van ondernemers.
 • Als onderdeel van zijn inzet om de economische kansen voor vrouwen te vergroten en de oorzaken van kinderarbeid aan te pakken, ondersteunt Ford een proefprogramma via het Ford Fonds om verantwoorde winning van mineralen en de zelfredzaamheid van vrouwen die werkzaam zijn in de koper- en kobalttoeleveringsketens in de Democratische Republiek Congo te bevorderen.

 • Ford Fonds proefprogramma kobaltlocaties Congo
 • In 2022 leverde het project apparatuur, toegang tot bankdiensten en financiële educatie voor ten minste 50 vrouwen. Meer dan 90 vrouwen die op ambachtelijke kobaltlocaties werken, kregen een opleiding in ondernemerschap, financiële geletterdheid, en milieu- en sociale normen voor ambachtelijke en kleinschalige mijnbouw. Het Ford Fonds heeft onlangs zijn steun verlengd en zijn uitgaven voor het project verdubbeld tot 2023.Nieuws

Promoties

 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PRIVATE LEASE | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT CHASSIS CABINE

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT

  Transit Trend - in Financiële Renting

  Transit Trend - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT COURIER

  New Transit Courier Trend €17.170 excl. btw

  New Transit Courier Trend €17.170 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT COURIER

  New Transit Courier Trend - in Financiële Renting

  New Transit Courier Trend - in Financiële Renting
 • Bekijk de laatste promoties
Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws