UPDATE CORONA-MAATREGELEN
Historiek Garage Van den Poel Motors

Historiek

 • old-timers-garage-van-den-poel
 • Hoe het begon

  De roots van Ford Van den Poel Motors heeft in feite zijn oorsprong, zowat …. 150 jaar geleden. Van een auto of automobiel zoals toen geheten was uiteraard nog geen sprake. Wel van paarden met hun gespan. En zo bestond het dat de familie Van den Poel indertijd een pension met paardenafspanning uitbaatte aan de Kortrijkstraat in Deinze (kruispunt ‘de Knok’). Het was de aangewezen rustplaats voor mens en dier. Op de weg van Gent naar Kortrijk. Men kon er een maaltijd en een warm bed krijgen. En buiten was er plaats voor liefst 60 paarden. De dag nadien vertrok men met loopfrisse paarden! Toen al was de familie Van den Poel synoniem voor mobiliteit.

  Neem contact op


 • werkplaats-vroeger-van-den-poel
 • Een werkhuis voor automobielen

  Een paar decennia later kocht de prille twintiger Albert Van den Poel een tweedehandse tractor, waarmee hij de vrachtschepen op de kronkelende Leie voorttrok, dit tussen Deurle en Wakken. Weer een bewijs dat mobiliteit zowat in de genen van de familie zat. Net na WO I zou hij beginnen met een werkhuis voor automobielen. Eerder een bescheiden gebouw want nauwelijks reeds auto’s in het straatbeeld. Deze waren eerder voorbehouden voor de begoede burgerij. Deze werkplaats bestond toen uit een donkere werkput, een paar stevige katrollen en wat mechanisch werkmateriaal. Natuurlijk in combinatie van een dosis gezond en technisch verstand!

  Boek een service


 • ford-deinze
 • De eerste Ford modellen in Deinze

  Begin 1923 zou Albert Van den Poel - samen met een vennoot enkele maanden een contract hebben met het merk Citroën. Toen hij echter vernam dat het Amerikaanse Ford Motor Company verdelers zocht in België, nam hij contact met hen op en in oktober 1923 tekende hij een officieel contract in de haven van Antwerpen. En de eerste Ford modellen T en A deden hun opwachting in Deinze! Zijn vennoot ging op een andere locatie verder met het merk Citroën.

  Maak een afspraak


 • ford-klassieker-van-den-poel-motors
 • Ford voertuigen in Antwerpse haven

  Niet steeds florissante tijden want de crisisjaren 30 en vooral Wereldoorlog II met veel kommer en kwel. Waar de bezetter de werkplaats opeiste voor onderhoud en herstelling van zijn eigen wagenpark. Ook een tijd waar nieuwe Ford voertuigen zelf nog moesten afgehaald worden aan de dokken van de Antwerpse haven. En het gebeurde dat er onderweg uit de autovrachtwagen moest gesprongen worden voor het geschut van overvliegende gevechtsvliegtuigen. Onwezenlijk!

  Boek een service


 • showroom-evenement-vroeger-van-den-poel-motors
 • Mijn auto mijn vrijheid

  Eenmaal deze donkere jaren achter de rug, kwamen The Fifties, welke algemene welstand brachten. En de auto meer en meer in het bereik kwam van Jan met de pet. Zeker de jaren Zestig waren de definitieve doorbraak. Met de iconische Ford Mustang, de Ford Escort, de Ford Capri en andere Ford Taunus. Ook het toerisme in binnenland, maar ook naar het buitenland kwam langzaam maar zeker op kruissnelheid. En daarvoor had je natuurlijk een auto nodig! “Mijn auto mijn vrijheid” stond te lezen op stickers op de achterruit! Gouden tijden, en vader Albert en zoon Julien kwamen handen te kort.

  Maak een afspraak


 • showroom-vroeger-van-den-poel-motors
 • Dubbel zo grote showroom

  De site aan de Kortrijkstraat kwam te klein. En Ford Van den Poel Motors verhuisde in 1963 naar een nieuw opgetrokken garage aan de Gentsesteenweg, iets verder richting Gent. Ditmaal met showroom voor zowat 7 wagens. Halfweg de jaren 80 bouwde Ford Van den Poel Motors opnieuw een garage. Met dubbel zo grote showroom. En ruimere parking. Want het merk Ford werd meer en meer versterkt met de opkomende business van de bestelwagens Ford Transit. Met Filip Van den Poel, sedert 1981 in het bedrijf, samen met zus Annemie is inmiddels de derde generatie aan de slag.

  Bekijk bedrijfswagens


 • van-den-poel-motors-ford
 • Anno 2022 met elektrificatie als aandrijfing

  Anno 2022 is Ford Van den Poel Motors nog steeds 100% in familiale handen. En daarmee een van de oudste Ford concessiehouders van de Benelux. De sterkte van een familiezaak waar het engagement en de benadering naar de klant toe steeds toch wel dat tikkeltje meer heeft. Een nieuwe uitdaging kondigt zich aan met elektrificatie als aandrijving doch Ford Van den Poel Motors is er klaar voor. In 2021 werd ze ‘Electric Vehicle Certified Dealer’.

  Bereken de inruilwaarde


 • van-den-poel-motors-anno-2022
 • Binnenkort 100 jaar voor Van den Poel Motors!

  Volgend jaar bestaat het familiebedrijf Van den Poel Motors 100 jaar. Dankzij onze van oudsher zeer bekwame en trouwe medewerkers. En vooral een onverdroten passie voor het Blauwe Ovaal. We kijken er met ons voltallig team naar uit! At your service!

   

  Maak een afspraak
Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuwsBeoordelingen